GeOpus beschikbaar voor BricsCAD v16

GeOpus is vanaf 12/11/2015 beschikbaar als applicatie voor AutoCAD 2015-2016 en BricsCAD v15-v16 (64 bit).

Nieuwigheden:

Alle LT functies zijn nu ook opgenomen in GeOpus:

  • GeOpus gebruikers van het eerste uur herinneren zich wellicht de rechtstreekse import van meetgegevens in GeOpus. Deze methode is vanaf heden weer beschikbaar en hoe ! GeOpus leest TPS en/of GPS TXT bestanden (tab, komma of puntkomma gescheiden) inclusief code. Het codeprotocol laat u toe loodlijnen, parallelle lijnen, haakse hoeken, (gealigneerde) tekst, offsets, verlengingen, intersecties enz… te genereren. Eventuele coderingsfouten worden duidelijk gerapporteerd in een verslag en indien gewenst ook gevisualiseerd in de tekening. Met deze gegevensinvoer maakt u via TXT bestanden op de meest eenvoudige manier complete tekeningen op het terrein.
  • GeOpus leest nu ook rechtstreeks XML files, geen conversies noodzakelijk. De nieuwste Captivate software van LEICA biedt de gebruiker bovendien zeer interessante mogelijkheden, GeOpus LT verwerkt rechtstreeks het Captivate lijnwerk en maakt bovendien gebruik van de op uw toestel gedefinieerde codelijst (met de lijnstijlen, kleuren, lijndiktes…) ! U hoeft in GeOpus LT geen codetabel of template te definiëren in de CAD omgeving. GeOpus koppelt tevens eventuele geregistreerde foto’s aan de gemeten punten. Dankzij het gebruikmaken van XML kan u via de GeOpus tooltip ook over veel meer puntinformatie beschikken (o.a. ook de kwaliteit van de gemeten punten).
  • Editeer coderingsfouten in de file en/of in de tekening.
  • Volledig herwerkte en dialoog gestuurde uitzetfuncties (met export naar uw toestel via XML of TXT). Nieuw is ook het gebruik van BricsCAD/AutoCAD tables en dynamische coördinaten annotatie.
  • volledig nieuwe en snellere DTM functies, selecteer nu in één tijd willekeurige 3D objecten (points, lines, lwpolylines en 3D polylines) op layer niveau. Bij het maken van een DTM controleert de functie geselecteerde objecten op duplicaten, collineare (punte/lijnen) en/of kruisende breeklijnen en hun dimensie.
  • met de nieuwe QUICKVOL functie kan u het volume van gemeten stocks berekenen binnen 1 (één) seconde !

 

Leave a Reply